Toimiva työyhteisö-paketit yrityksille ja yhteisöille. Lue lisää

Toimiva työyhteisö

Työntekijä - työnantaja - esihenkilö - vertainen - yksilö. Tässä ketjussa kaikkien pitäisi elää harmoniassa, varsinkin näinä vaikeina aikoina, mutta epävarmuus monelta elämän osa-alueelta horjuttaa tätä tasapainoa. Koetko, että teidän työyhteisössänne on toimimattomuutta ja epävarmuutta, jolle toivoisit tehtävän jotain. Yhteistyössä kehitelty työnohjauksellinen hyvinvointipäivä on loistava tapa käsitellä ja oivaltaa työyhteisön haasteita sekä mahdollisuuksia - luoda avoimempi ja turvallisempi työilmapiiri, joka samalla kuin itsestään, vahvistaa kaikkia osapuolia.

Kuva Canva

Miksi?

Haasteita tämän päivän työkulttuurissa aiheuttaa epävarmuuden tunne, joka kumpuaa lukemattomista syistä, mutta tulevaisuuden ja talouden näkymät ovat iso osa tätä turvattomuutta. Se luo paineita suoriutua paremmin, joka puolestaan koettelee organisaation toimintaa ja johtamista. Muistetaan, että työnantaja on vastuussa työntekijän työhyvinvoinnista, mutta yksilö on vastuussa omasta hyvinvoinnistaan. Kokonaisuus on yhteispeliä, jossa jokaisella on oma roolinsa. Me koemme, että yksilö osana yhteisöä pystyy vaikuttamaan itsensä kautta merkittävästi myös muiden hyvinvointiin. Myös hyvinvoinnin työkaluja pitää opetella käyttämään. Uskomme, että tähän meillä on annettavaa näinä haastavina aikoina.

Kenelle?

Teille, jotka haluatte pitää huolta työyhteisöstänne. Kaikkien resilienssi on koetuksella haastavina aikoina ja ongelmia ei tarvitse päästää kasvamaan, niin isoiksi että työstäminen on vaativaa ja kallista. Kuin urheiluvammat, ennaltaehkäisy on parasta hoitoa - puututaan riittävän ajoissa. Vaikka organisaation omat vaikeudet ratkaistaan aina sisäisesti, on ulkopuolisen apu monesti tehokas tapa avata silmiä ongelmille ja tehostaa organisaation omaa prosessia.

Mitä on tarjolla?

Yhdistimme voimat Tarja Taavon kanssa, jolla on vankka kokemus työyhteisöjen parissa Rovaniemellä ja koko Lapin alueella. Yhdessä meillä on ymmärrys ja kokemus monikulttuurisista, isoista sekä haastavista yhteisöistä. Yhteistyön tuloksena loimme palvelukokonaisuuden nimeltä Toimiva työyhteisö. Tällä palvelulla pyrimme parantamaan hyvinvointia yhteisöissä ja yksilöissä, herättelemällä keskustelua mahdollisesta muutoksesta toimintatavoissa. Tarkoitus on saada yhteisöjä aloittamaan ja jatkamaan omaa hyvinvoinnin prosessia. Palvelumme on kokonaisuus, jonka vaikutukset perustuvat mielen, kehon ja organisaatiokulttuurin laajaan ymmärrykseen ja niihin kehitettyihin konkreettisiin menetelmiin. Mistään taikatempuista ei ole kyse ja ihmeitä emme lupaa, mutta voimme mahdollisesti avata pari solmua ja saada heräteltyä muutosta.

Työyhteisön voima ja viisaus

Tässä uudessa työnohjauksellisessa luennossa etsitään ja tutkitaan näitä kriittisiä kipukohtia ja pohditaan mitä niille olisi tehtävissä. Luennon tarkoitus on herätellä ajatuksia ja ratkaisuja kohti parempaa hyvinvointia. Tämä on loistava mahdollisuus ottaa uusi askel kohti tuottavampaa ja turvallisempaa työyhteisö.

Työyhteisön voima ja viisaus

Ohjaajana tässä on Tarja Taavo (Kasvuketju Oy), työnohjaaja ja työyhteisösovittelija, jolla on yli 20 vuoden kokemus haastavista työ- ja elämäntilanteista.

Hänen perusajatuksensa työnohjaajana ja kouluttajana perustuvat aitoon kiinnostukseen ihmisiä, työn ilmiöitä, työn kehittämistä ja työntekijöiden työhyvinvoinnin lisäämistä kohtaan.

Tarja on toiminut työnohjaajana vuodesta 2006 alkaen sosiaali-, terveys- ja opetusalalla, yrityssektorilla sekä erilaisten yhdistysten parissa. Hän on työskennellyt yksilöiden, esihenkilöiden ja ryhmien työnohjaajana. Päätoimisena työnohjaajana hän on toiminut vuodesta 2016 lähtien omassa Kasvuketju-yrityksessään.

Työnohjaajana Tarja pyrkii löytämään ohjattavan hänen omista lähtökohdistaan ja näkemään sen tulokulman, mistä ohjattava työtään tekee. Ohjattavan tarpeiden mukaan hän tuo ohjauksiin keskustelujen lisäksi erilaisia jäsennyksiä ja kehollisia harjoituksia, joiden avulla ohjattava voi tutkia omaa tapaa tehdä työtä ja oivaltaa uutta.


Stressinhallinta

Hyvin moni meistä tietää mitä stressi on ja että sitä pitäisi välttää voidakseen hyvin. Yleisesti ottaen voisi jopa sanoa, että se on pahasta. Mutta onko asia aina näin?

Tällä stressinhallinta luennolla kuulet Antin kokemusten ja tuntemusten kautta, miten stressi mahdollisesti ilmenee meissä, kuinka sitä kertyy ja miten se voi vaikuttaa meihin. Voisimmeko hyväksyä se osaksi elämää luonnollisena osana meitä. Antin ammattitaito ja kokemukset kriisialueilta tuovat aiheeseen perspektiiviä ja näiden tuntemusten kautta mietimme näiden samanlaisuutta ihan tavallisessa arjessa kotona, vapaa-ajalla ja töissä. Luennolla mietimme myös sitä, kuinka voisimme hallita stressiä siten, että olisimme enemmän tasapainossa elämän ilojen ja surujen kanssa. Saisimme vapaa-ajan, perhe-elämän sekä työn tasapainoon; olisimme parempia puolisoita, vanhempia, ystäviä sekä työkavereita meille tärkeissä yhteisöissä - heimoissamme.

Stressin hallinta

Antin matka on kulkenut pitkän lenkin Lapista maailmalle ja takaisin. 15 vuotta Puolustusvoimissa ja yli 5 vuotta turvallisuusalalla ovat mahdollistaneet monenlaista työympäristöä ja -yhteisöä, niin kotimaasta kuin ulkomailta. Sotilaana kriisinhallintaoperaatiot sekä kansainväliset harjoitukset ovat tuoneet laajan näkemyksen johtamisesta, sen vaikeudesta ja haastavuudesta, kun olosuhteet ja ympäristö eivät ole tutut ja turvalliset. Myös 10 vuotta sukeltajana Merivoimissa ovat olleet loistavia vuosia opettamaan malttia ja rauhallisuutta paineen alla.

Kolme vuotta Etelä-Aasiassa henkilönsuojaustehtävissä ovat opettaneet ennakkoluulottomuutta ja vaikeiden tilanteiden hallintaa - stressin hallintaa, mutta myös toimimaan vaistojen mukaan, luottamaan itseensä. Vanhemmuus sekä ikääntyminen ovat opettaneet ymmärtämään elettyä elämää ja soveltamaan opittuja asioita uusiin ympäristöihin uudella tavalla.

Antin matka yrittäjänä, vanhempana, puolisona ja miehenä on vasta alkanut ja sen oppeja kerätään vielä talteen.


Yksilön voimavarat

Liikunta-ravinto-lepo, hyvinvoinnin perusta. Kaikki ymmärtävät ettemme selviä ilman ravintoa ja unta. Syöminen on elinehto ja nukkuminen on välttämätöntä, jotta jaksamme toimia ja liikkua. Liikunta puolestaan on keino purkaa ja ladata henkistä ja fyysistä energiaa. Mutta onko siinä kaikki? Koetko merkityksellisyyttä elämässäsi ja kuinka se ilmenee?

Luennolta voit oppia keinoja syventämään omaa ymmärrystä yksilön hyvinvoinnista arjen tasolla ja saat ohjausta luonnollisempaan olemiseen ja pohdittavaa merkityksellisyydestä. Kuinka luonnon rytmit ja rutiinit voivat tarjota rauhoittumisen ja merkityksellisyyden tunteen. Oivallat mahdollisesti pieniä mutta tärkeitä asioita, joita hienosäätämällä elämässäsi löydät harmonisemman elämän, jotta pystyt nauttimaan taas vapa-ajan ja työn täyteisestä elämästä.

Harjoitus

Teoria käytäntöön. Kaikkiin paketteihin kuuluu tietoinen läsnäoloharjoitus, jossa syvennytään kuuntelemaan kehon viestejä ja opetellaan havaitsemaan niitä, eli viemme teorian käytäntöön kehollisen harjoitusten kautta. Tietoinen läsnäolo mahdollistaa tunteiden ja ajatusten tunnistamisen ja havaitsemisen, auttaen erottamaan ulkoiset tapahtumat omista sisäisistä prosesseista. Tämä vuorostaan luo perustan itsesäätelylle ja itsetarkkailulle. Harjoittelemme myös erilaisia hengitystekniikoita sekä itsesäätelymenetelmiä. Harjoituksista saat varmasti kotivietävää, joita voit ottaa käyttöön omaan arkeen ja elämän hallintaa sekä implementoida työympäristöön.

Yksilön voimavarat ja harjoitukset

Natalia on omistautunut joogan ja itsetutkiskelun ammattilainen, jolla on tuhansien tuntien kokemus opettamisesta ja harjoittelusta. Natalia tuo harjoituksiinsa syvyyttä oivalluttavan itsetutkiskelun kautta ja kannustaa löytämään syvemmän yhteyden itseen – kehoon ja mieleen – tietoisen läsnäolon ja kehollisten harjoitusten avulla. Hän haluaa herättää sinussa jotain jo olemassa olevaa, mutta ehkä vielä uinuvaa.

Natalia aloitti joogapolkunsa vuonna 2010. Alun pinnallisen tutustumisen jälkeen hänen suhteensa joogaan syveni, erityisesti astangajoogan ja yinjoogan myötä. E-RYT 200- ja YACEP-sertifioituna opettajana hänet tunnetaan lempeästä ja hyväksyvästä lähestymistavastaan, joka auttaa yhdistämään mielen ja kehon. Opetuksessaan hän korostaa luonnollista hengitystä, tietoista läsnäoloa ja kehon kuuntelemista, luoden turvallisen ja inspiroivan ympäristön. Natalia uskoo, että hänen elämäntehtävänsä on auttaa ihmisiä voimaan paremmin, löytämään merkityksellisyyttä elämään ja tutustumaan omaan autenttiseen itseensä.

Mitä valita?

Valikoimasta voidaan räätälöidä teille sopiva kokonaisuus. Se voisi olla esimerkiksi 4 tunnin paketti, jossa yhdistellään luentoja ja harjoituksia sekä lounastetaan sopivassa välissä.

Tai sitten suunnitellaan yksittäisiä paketteja pidemmälle ajanjaksolle, esimerkiksi parin viikon välein, jolloin ehditte oivaltamaan asioita arjessa kun niihin sitten palataan toisella kerralla. Näillä kokonaisuuksilla saatte kattavamman koulutuksen yhteisön ja yksilön hyvinvoinnista sekä ideoita sen parantamiseen.

Toteutimme yhden asiakkaan kanssa kolmen palvelun kokonaisuuden, josta ensimmäinen kahden tunnin osuus oli meidän tiloissa, parin viikon päästä toinen osuus heidän tiloissaan sekä viimeinen osio tehdään videostreamin välityksellä kuukauden päästä. Järjestimme heille myös lounas- ja kahvitilaisuuden yhteen osioista. Eli vaihtoehtoja ja keinoja löytyy.

Lisäksi kaikkiin näihin paketteihin voi myös liittää työhyvinvointi- (TYHY) ja virkistystoimintaa meidän palveluvalikoimasta. Liikunta vaikuttaa terveyteen ja henkiseen hyvinvointiin muun muassa kohentaen mielialaa ja vireystilaa, parantaen unen laatua sekä lieventäen stressiä, ahdistusta ja masentuneisuutta.​​​​​​​

Mitähän tämä maksaa?

Hinta yksittäiselle paketille alk. 650 € + alv. enintään 15 henkilölle. Tarkemmat hinnat tarjouspyynnön kautta.

Muutos on varmaa - tehdään se yhdessä!

​​​​​​​