Virkistyspäivät tulossa? Kurkkaa tästä vaihtoehtoja tiimipäiviin.

Joogaa voit harrastaa Väessä, Rovaniemen kiipeily- ja joogakeskuksessa.


Jooga Väessä

Väessä joogaat itseäsi varten ja omalla tyylilläsi, olitpa sitten rautakanki tai akrobaatti. Harjoitetaan yhdessä keho ja mieli vahvemmiksi – se tuntuu hyvältä ja tekee arkielämästäkin hauskempaa.


​​​​​​​Jooga sopii jokaiselle. Väen joogatunneilla voit olla yhtä elastinen kuin rautakanki ja elämääsi saa mahtua muutakin kuin iloa ja valoa.

​​​​​​​Tavoitteenamme on oppia kehon ja mielen tasapainoa ja sitä kautta ylläpitää elinvoimaa ja terveyttä – jooga on sinua varten, ei toisin päin.

Jooga auttaa rentoutumaan ja kehittää fyysistä kuntoa. Harjoitusten avulla vahvistat kehoasi, rauhoitat mieltäsi ja parannat keskittymiskykyäsi. Siitä on usein myös apua kiputilojen lievitykseen – monen selkä- ja hartiakivut ovat väistyneet joogaamalla.

Joogaharjoitukset lisäävät lihasten ja sidekudosten liikkuvuutta, pitävät selän ja nivelet joustavina, edistävät verenkiertoa ja ruoansulatusta sekä auttavat oikean hengitystekniikan löytämisessä.


Joogaa kuten sinulle sopii

Vaikka jooga usein lokeroidaan henkistymisharrastukseksi, on se itse asiassa monipuolista ja halutessasi jopa rankkaa fyysistä treeniä.

Voit itse valita sinulle sopivan intensiteetin joogan harrastamiseen. Jooga sopii hyvin myös kiipeilyä ja muita lajeja tukevaksi treeniksi.


Tule mukaan itsesi vuoksi

Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, ja joogassa pyritään luomaan yhteys itsensä kanssa hengityksen avulla. Joogan avulla voit löytää levollisen mielen ja tasapainoisen kehon.

Jooga helpottaa myös olemaan läsnä hetkessä jokapäiväisessä elämässä. Panosta itseesi ja elämäsi laatuun – astu sisään lämmitettyyn saliimme. Tähdätään yhdessä uuteen nousuun.


Treenataan yhdessä keho ja mieli vahvemmiksi.

Väen joogatarjonta

Meillä on valikoimassa Yinjoogaa, Vinyasa pohjaista lempeää ja dynaamista flowjoogaa, hathajoogaa sekä lapsi- ja perhejoogaa. Olemme lisänneet myös kehonhuollon tuntivalikoimaan, joten tervetuloa etsimään omasi.

Osissa tunteja käytetään erillisiä infrapunalämmittimiä (9 kpl) ja riippuen tunnista lämpötilat ovat 22 - 38 asteen lämmöissä. Lämpö edesauttaa nivelten, lihasten ja kudosten venymistä joten on tärkeää kuunnella kehoa jotta välttyy ylirasitukselta. Lämmössä harjoittelu rentouttaa kehoa ja lisää aineenvaihduntaa. Vinkkinä, jos lämpötila tuntuu sillä hetkeltä liialta, voit valita paikan oven läheisyydessä jossa voi olla viileämpää. Voit myös keskustella ohjaajan kanssa sinulle sopivista lämmöistä ja tunneista.

Yinjooga
Yinjooga rauhoittaa mielen ja saattelee kehon kokonaisvaltaiseen rentoon tilaan, sillä siinä keskitytään tietoisesti läsnäoloon hengityksen kautta. Harjoitus on loistava keino tutustua omaan itseensä.

Yinjooga asennot ovat passiivisia ja ne tehdään usein erilaisia apuvälineitä käyttäen. Asennoissa antaudutaan painovoimalle ja niissä viivytään useamman minuutin ajan, jotta päästään vaikuttamaan kehon syvimpiin kerroksiin, sidekudoksiin, jänteisiin ja rustoihin.
Yinjooga tyynyttää hermostoa ja opettaa hyväksyvää läsnäolon taitoa.

Lihastyön vastapainoksi voimavaraoja palauttava harjoitus, jossa päästetään irti kaikesta suorittamisesta Yinjooga asennot ovat passiivisia ja ne tehdään usein erilaisia apuvälineitä käyttäen. Asennoissa antaudutaan painovoimalle ja niissä viivytään useamman minuutin ajan, jotta päästään vaikuttamaan kehon syvimpiin kerroksiin. Yinjooga tyynyttää hermostoa ja opettaa hyväksyvää läsnäolon taitoa.​​​​​​​

Lempeä Flowjooga

Lempeä Flowjoogatunti on Vinyasan rauhallisempi ja palauttavampi tunti, jossa kehoon haetaan liikkuvuutta pehmeästi.Lempeä tunti, jossa kehoon haetaan lämpöä, liikkuvuutta ja tasapainoa virtaavilla pehmeillä asanasarjoilla. Tunnilla edetään rauhallisesti ja kuunnellaan tarkkaavaisesti kehon välittämiä viestejä.

Dynaaminen Flowjooga

Dynaaminen tunti on taas aktiivisempi Vinyasajooga, joka tukee ja kehittää tasapainoa, voimaa ja kehittää liikkuvuutta monipuolisesti.
Sopii hyvin niin haastetta kaipaavalle kuin aloittelijalle, koska tunnilla voi valita oman taitotason tai sen hetkisen fiiliksen mukaisen variaation asanoista.
Dynaaminen flowjoogatunti haastaa tasapainoa, kasvattaa voimaa.

Hathajooga

Hathajooga harjoitus on monipuolinen ja rauhallisesti etenevä. Hengitys- ja rentotumisharjoitusten lisäksi, tunnilla tehdään erilaisia selän pidennyksiä, taakse- ja eteentaivutuksia, sekä lempeitä kiertoja. Harjoitus ei edellytä aikaisempaa kokemusta ja se sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille liikkujille.

Lapsijooga

Lasten (7 - 12v) joogassa opetellaan kuuntelemaan omaa kehoa ja sen kertomia viestejä; miltä itsestä tuntuu ja mitä oma keho kaipaa.
Joogaliikkeisiin tutustutaan leikin ja tarinoiden kautta. Tämä auttaa ylläpitämään liikkuvuutta, voimistaa kehoa sekä kehittää kehotietoisuutta, tasapainoa ja motoriikkaa.
Jokainen joogaa omalla tyylillään, aina oikein. Hyväksyvä ja salliva ilmapiiri sekä lempeä ohjaus antaa jokaisella mahdollisuuden kokea onnistumisia, se antaa aikaa olla oma itsensä ja kuunnella itseään.

Perhejooga

Perhejooga on suunnattu 3-6 vuotiaille ja hänelle tärkeälle aikuiselle
Perhejooga antaa aikuiselle ja lapselle mahdollisuuden harrastaa yhdessä. Se laittaa lempeästi liikkumaan ja rentoutumaan sekä vahvistaa keskinäistä vuorovaikutusta.
Joogaliikkeisiin tutustutaan tarinoiden ja leikin kautta. Hyväntuuliset harjoitukset vahvistavat lapsen ja aikuisen välistä luottamusta, keskittymiskykyä, itsetuntoa ja kehotietoisuutta. Jokainen joogaa omalla tyylillään, aina oikein. Siten opitaan tuntemaan lempeyttä itseä ja muita kohtaan.
Hyväksyvä ja salliva ilmapiiri antaa jokaisella mahdollisuuden kokea onnistumisia, se antaa aikaa olla oma itsensä ja kuunnella itseään, yhdessä.

Mindfulness & meditaatio

Mindfulness meditaatioharjoituksessa pyritään tyhjentämään mieli automaatisista reaktioista ja ajatuksista keskittämällä se hengityksen tarkkailuun tai johonkin mielikuvaan. Harjoitellaan tietoista hyväksyvää läsnäoloa, hetkessä olemista ja vallitsevan tilanteen hyväksymistä. Hetken pysähtymistä arkisesta oravanpyörästä.

Mindfulness & meditaatio harjoituksia on erilaisia ja järjestetään työpajoina. Seuraa kalenterista mitä on tarjolla ja tuotekuvaksessa on aina maininta sen tunnin sisällöstä.

Harjoituksissa saatetaan käyttää mietoa lämpöä ja musiikkia.

Kehonhuolto

Kehonhuolto tunnilla aktivoidaan kehoa kevyesti ja parannetaan mahdollisuuksia palautua. Kehonhuolto lisää myös liikkuvuutta aktiivisilla harjoitteilla ja opettaa kehonhallintaa. Sopii loistavasti päätetyötä tekeville ja aktiivisille harrastajille. Tunnilla tehdään niin aktiivisia kuin passiivisia venytyksiä sekä rentoutumisharjoituksia. Tunnilla saatetaan käyttää musiikkia ja mietoa lämpöä 24-26 astetta.

Joogaopettaja koulutus RYT 20h, YACEP

Aloitamme tammikuusta 2023 alkaen yinjoogaopettaja koulutukset. Yhteistyömme Jouni Hallikaisen kanssa jatkuu vahvempana ja hänen opastuksella aloitamme uuden polun Väen joogamatkalla. Koulutukset sopivat kaikille lajista innostuneille tai valmistuneille joogaopettajille, sillä koulutuksia on luotu kolmea eri tasoa. Tule tutustumaan ja kulkemaan yinjoogan polkua kanssamme.

YINJOOGA

Valoa arkeen!

Ihanat ohjaajat!

Ohjeet joogatunnille osallistumiseen

Lämmitetty joogasali yhdistettynä joogaharjoitukseen nostaa hien pintaan, joten huolellinen nesteytys ennen ja jälkeen tunnin. Vältä raskasta ateriaa ennen joogatuntia.

Ilmoitathan tunnin ohjaajalle tunnin alussa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmista, raskaudesta tai merkittävistä terveydentilan muutoksista ja otat ajan hengen huomioon huolehtimalla käsihygieniasta tullessasi ja lähtiessäsi.

Tunnille ilmoittautuminen vaatii rekisteröitymisen ja kertakortin tilillesi. Sen voit ostaa verkkokaupasta, joko kertakorttina tai 5- ja 10-kerran korttina. Mikäli haluat käyttää työpaikan tarjoamaa virike-etuja, niin soita asiakaspalveluun, jotta voimme varata sinulle paikan tunnilta. Maksun voit suorittaa sitten paikan päällä. Kuukausi jäsenet voivat varailla tunteja voimassaoloajan puitteissa. Kaikissa haasteissa asiakaspalvelu auttaa mielellään.

Ota mukaan rennot ja joustavat vaatteet, joogamaton, pienen pyyhkeen ja vesipullon.
Maton ja pyyhkeen voit vaihtoehtoisesti vuokrata meiltä.

​​​​​​​Saavuthan tunnille ajoissa, noin 15 minuuttia aikaisemmin on hyvä olla ilmoittautumassa ja vaihtamassa vaatteita, jotta ehdit asettumaan matolle ennen tunnin ilmoitettua aloitus ajankohtaa. Emme voi päästää myöhässä tulijoita saliin. Laukut sekä älylaitteet, kuten puhelimet tulee jättää pukuhuoneen säilytyslokeroihin​​​​​​​

Meidän joogasali.

Väen joogasali ja pukuhuoneet

Meidän joogasali on kooltaan noin 80m2, jonne mahtuu noin 15 asiakaspaikkaa. Koronatilanteesta, johtuen paikkoja rajoitetaan tautitilanteen mukaan. Salissa on 9 kpl infrapunalämmittimiä, joilla tunnille voidaan säätää haluttu lämpötila.

Joogasalissa on ennen tunnin alkua tarjolla teetä ja vettä, jotta voit syventyä harjoitukseen omassa rauhassa ennen tuntia. Myös tunnin jälkeen voit nauttia virvokkeita ja nauttia hyvästä seurasta.

Meiltä löytyy naisille ja miehille omat pukuhuoneet joogasalin ulkopuolelta, ennen salin sisäänkäyntiä. Asiakaspalvelu neuvoo mielellään, jos olet ensikertalainen. Pukuhuoneissa on lukolliset kaapit sekä kaksi vessaa ja suihku. Suihkujen alla olevat luonnonkivilaatat hierovat jalkapohjiasi tunnin päätteeksi ja kruunaa rentoutuskokemuksen. Tulehan nauttimaan!

Luonnonkivilaatat suihkussa kruunavat jooga kokemuksen!

Joogasalimme on täynnä lämpöä ja hyväksyntää

Pukuhuoneet

Jooga - liput


​​​​​​​Osta jäsenyys tai kortti vaivattomasti verkkokaupasta.
​​​​​​​


​​​​​​​

Joogaa yhdessä...

...tai yksin. Väki on yhtä kuin me kaikki!