Etkö päässyt ensimmäiselle kurssille?

Ei hätää, marraskuussa on Väen toinen alkeiskurssi, joka antaa hyvät lähtökohdat Astangan harrastamiselle. Lisäksi aloitamme Astanga jooga- ohjatut tunnit sekä aamu Mysore-tunnit, joiden avulla saat jatkuvuuden Astangan harjoittamiselle. Astanga on parhaimmillaan elämäntapa ja elinikäinen matka itsetutkiskeluun.

Kuva: Amir Abdi

Alkeiskurssi - marraskuu

Pirteä Astangajoogaohjaaja Anu löysi tiensä Väelle ja onkin pitänyt meillä jo pari näytetuntia. Hänen kanssaan voit aloittaa oman astangamatkan ihan alusta ja perusteellisesti, sillä kurssilla saat tiedot ja taidot harrastuksen aloittamiseen. Meidän alkeiskurssi sisältää yhteensä 8 tuntia ohjattua astangatuntia, jossa opetellaan astangan historiaa ja filosofiaa asanaopetuksen lisäksi. Opit myös mantroja, bhandojen käyttöä, hengityksen yhdistämisen vinyasaan ja näiden kaikkien syvemmän merkityksen sekä kuinka ne liittyyvät asanaharjoitukseen. Opetus syventää sinun kehotietoisuutta ja omien rajojen kunnioittamista. Kurssi alkaa intensiivi viikonlopulla, jonka aikana saadaan perusteet astangajoogasta. Tätä seuraa viikon aikana tehtävät 2 astangajoogatuntia (á 75 - 90min). Lisäksi näitä perusteita harjoitellaan sunnuntaisin mysore tunneilla, jossa ohjaaja opettaa sinua tekemään harjoitusta itsenäisesti.

Viikonloppuna sukelletaan syvemmälle astangan sielun maisemaan ja viikonlopun aiheita ovat mm:

- Historia&filosofia
- Ujjayi-hengitystekniikka ja sen yhdistäminen asanaan
- Bhandojen (lihassidos) käyttö harjoituksessa
- Aurinkotervehdykset (milloin, miksi ja miten)
- Seisomasarja, istumasarja, loppuliikkeet
- Loppurentoutus ja harjoituksen lopetus mantraan
- Drishti eli katseen kohdistaminen (mielen keskittäminen) asanassa

Opettelemme miksi mitäkin tehdään ja miten näillä kaikilla tekniikoilla vaikutetaan harjoitukseen. Astangan sarjoista kurssilla opetellaan 1. sarja (chikitsa), joka opetellaan ulkoa helpoittaakseen mysore harjoituksen aloittamista.

Aikataulu

Lauantai 20.11.2021 12:00 - 14:30
Sunnuntai 21.11.2021 12:00 - 14:30
Keskiviikko 24.11.2021 17:00 - 18:30
Perjantai 26.11.2021 17:00 - 18:30

Mikäli et pääse osallistumaan kaikille ohjatuille tunneille, niin tunnit ovat korvattavissa mysoretunneilla (pl. viikonloppu aloitus).

Hinta ja ilmoittautuminen

8 tunnin mittainen alkeiskurssi suoritetaan 4 päivänä. Kurssi maksaa 160€ (sis alv) ja ale ryhmille 130€ (sis alv). Tämän lisäksi saat 3 käyntikertaa (arvo 45€) tilillesi, jotka voit käyttää Mysore harjoitteluun tai esimerkiksi Yin joogaan tasapainoittaaksesi dynaamista astangaharjoitusta.

Kurssille otetaan 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautuminen vaatii rekisteröitymisen. Rekisteröitymisen jälkeen voit ilmoittautua "varaa tunti"-osiossa (kurssit välilehti) 20.11. alkeiskurssi tapahtumaan. Kurssin voi maksaa etukäteen tai ensimmäisenä päivänä asiakaspalvelussa. Ilmoittaudu viimeistään 19.11.2021 mennessä.

Kraniosakraalihoito

Tue harjoitustasi kraniosakraalihoidolla, jonka saat kurssilaisena 25€/kerta (voimassa 2kk) (norm. 60€/kerta).

Kraniosakraaliterapia (CranioSacral Therapy, CST) on kokonaisvaltainen, turvallinen ja pehmeä manuaalinen hoitomuoto, jolla tuetaan kraniosakraalijärjestelmän tasapainottumista ja siten koko kehon itsekorjautumismekanismia. Hoitomuodon juuret ovat osteopatiassa ja sen on kehittänyt lääkäri-osteopaatti John E. Upledger 1970-luvulla Yhdysvalloissa. Kraniosakraalijärjestelmä on toiminnallinen kokonaisuus, joka suojelee sekä hoitaa aivoja ja selkäydintä. Se vaikuttaa lähes jokaiseen keskushermostolliseen toimintaan, kuten tuki- ja liikuntaelimistöön sekä umpieritys-, immuuni- ja ruuansulatusjärjestelmiin.

Kraniosakraaliterapiassa työskennellään koko kehon kanssa ja paikannetaan häiriötilojen alkuperäiset syyt kraniosakraalijärjestelmää havainnoimalla. Kun ongelmakohdat on paikallistettu, pystytään ihonalaisissa kudoksissa olevat jännitteet vapauttamaan hyvin kevyellä hoitotekniikalla ja siten edistämään kehon luonnollisia parantumisprosesseja.

Peruutusehdot

Kurssi voidaan perua mikäli osallistujia on neljä tai vähemmän. Voit peruttaa osallistumisesi 2 vuorokautta ennen kurssin aloitusta ilman maksuja. Muussa tapauksessa laskutamme 50% kurssin hinnasta. Laskutamme koko kurssimaksun, mikäli et peru osallistumista ennen aloitusta.Mysore

Mysore-tunneilla harjoitellaan alkeiskurssilla opittua sarjaa oman hengityksen tahdissa. Tunneille voit varata paikan tuntikalenterista ja tunnilla voi olla eritasoisia harrastajia. Salissa on opettaja, joka ohjaa oppilaita yksilöllisesti, sanallisesti opastaen sekä tarvittaessa kosketusta käytten lempeästi kohti oikeaa liikesuuntaa. Kun muistat harjoitusta pidemmälle ulkoa ja olet valmis, opettaja opettaa sinulle uusia asentoja ja auttaa sinua jatkamaan harjoitustasi eteenpäin oman tasosi mukaisesti. Voisi sanoa, että suurimmat oivallukset sekä asanaharjoituksen kehittyminen tapahtuu mysore-tunneilla.

Kun saavut ensimmäistä kertaa mysore-tunnille, saat opettajalta ohjeet mysore-harjoittelun aloittamiseksi. Tunti aloitetaan yhteismantralla 10 minuuttia alkamisajan jälkeen. Ensimmäisellä mysore-tunnillasi opettaja saattaa ohjeistaa sinulle lyhyemmän harjoituksen kuin mitä olet alkeiskurssilla tehnyt, jotta opit muistamaan harjoituksen ulkoa. Pidempään astangaa harjoittaneet sekä jo sarjan ulkoa muistavat joogit voivat aloittaa ja lopettaa harjoituksen omassa tahdissa. Astangajoogaharjoitus kestää keskimäärin puolitoista tuntia, mutta kesto vaihtelee jokaisen oman harjoituksen mukaan. Osa tarvitsee aikaa kaksi tuntia ja osalle riittää runsas tunti.

Mysore tunneille osallistuminen vaatii aikaisempaa Astanga kokemusta tai alkeiskurssin käymistä. Ilmoittautuminen vaatii rekisteröitymisen ja voimassa olevan kertakäynnin tai 5-, 10-kertakortin. Kortit voi ostaa verkkokaupasta tai asiakaspalvelusta. Mikäli ilmoittautumisessa ongelmia, niin voit aina soittaa asiakaspalveluun ja kysyä neuvoa.